Titel: Depression
Vi skulle lave et ekspressivt maleri, og selvom jeg måske nok i forvejen havde lejet lidt med noget ekspressivt kubisme så valgte jeg alligevel bevidst at arbejde med noget ekspressivt. Jeg valgte titlen Depression, fordi det er en følelse som man kan 'male'. Jeg lavede en skitse på papir, hvorefter jeg gik igang på pappet. Jeg begyndte med den højre del af billedet der er noget oprindeligt 'naturalistisk', men jeg rettede det til, så blomsterne og sidenhen træet gjorde nar, og så sur ud. Derefter ændrede jeg solen til et græskar, for at få det til at se endnu farligere ud. Herefter arbejdede jeg med lynet, og derefter den venstre mere mørke del af billedet, hvor jeg har gjort det så mørkt og deprimerende som muligt, samtidigt har jeg bøjet ham sammen i hjørnet, så man virkelig kan se hvor dårligt han har det. Man plejer normalt at sige at efter regn kommer sol, men i dette billede er selv solen og 'det gode' på nakken af manden. Han er fanget i depressionens mørke, afskåret fra 'det gode' der iøvrigt gør nar af ham på den anden side, fordi lynet adskiller de to verdner. Så han er langt nede i kulkælderen, hvor den sorte sky med hugtænder iøvrigt (hehe) spyr mørke og ild og lyn ud af munden. En anden detalje er iøvrigt at træet nærmest langer ud efter ham for at 'fange' ham med dets lange hvide kløer. :) Jeg har valgt at bruge Guld, kobber og sølv akryl maling for at give en federe effekt.

Materialer: Akrylmaling


Ekspressionisme:
En bred defination på Ekspressionisme: En kunstners tendens til at forvrænge virkeligheden for den følelsesmæssige effekts skyld. I denne forstand er f.eks. Matthias Grünewald (omkring 1500) og El Greco (omkring 1600) også Ekspressionister. I snæver forstand definerer man Ekspressionisme som en kunstretning der opstod omkring 1900 i Tyskland. Grupper som Die Brüche og Der Blaue Reiter havde en del tifælles: Der Blaue Reiter havde udgangspunkt i München. Die Brüche havde udgangspunkt omkring Dredsden.

Ekspressionismen havde mange inspirationskilder:
Både Ekspressionister og Fauvister brugte stærke farver men Fauvister brugte dem til at opnå skønhed, Ekspressionister for at opnå et følelsespræget udtryk. Ordet Ekspressionisme blev opfundet af en tjekkisk kunsthistoriker ved navn Antonin Matejcek. Matejcek definerer ekspressionisme som det modsatte af impressionisme.

Ekspressionistiske billedkunstnerer:
Abstrakt Ekspressionisme
Kandinsky tog Ekspressionismens ideer og førte maleriet ud i noget nær ren abstraction. Dette førte senere til en stilart som kaldes Abstrakt Ekspressionisme. Abstrakt ekspressionisme opstår i USA i 1940'erne. Ordet andvendes første gang af kritikeren Robert Coates. Teknisk set har Abstrakt Ekspressionisme nok mere påvirkning fra surrealisme. I kraft af dennes vægt på det spontane på ubevidst og associativ skaben. Jackson Pollok opfinder "Action Painting! - malingen hældes, kastes eller sprøjtes på lærredet. Abstrakt Ekspressionisme har sit navn fordi den kombinerer Ekspressionismens følelsesmæssige intensitet med det abstrakte.

Fælles for det fleste abstrakt ekspressionister:
Reaktioner på Ekspressionismen og Abstrakt ekspressionisme:
"Entankete Kunst" - degenereret kunst.

Andre typer af Ekspressionistisk kunst:
Ekspressionistiske Træk: