Billederne fra Projectet

Project : Dag 18
Idag fik jeg endelig gjort Kristus færdig. Jeg fik rettet næsen til, og jeg fik pillet lidt mere ved hans hår og hans beklædning. Rane foreslog at jeg gav ham to lokker i panden for at vise at jeg kendte den middelalderlige tradition. Det gjorde jeg så, og det blev rigtig godt. Det gav lige det sidste pift, så hans pande ikke virkede så 'tom'.
Nu er jeg så færdig med projectet, og mangler blot at få lavet en samlet beskrivelse.

Project : Dag 17
Idag fik jeg gjort følgende billeder færdige:
 1. Den rige mand
 2. Sameritaneren
 3. Den blinde mand
Jeg arbejdede en del på det sidste portræt af Kristus, og jeg mangler bare lidt ved næsen, der da jeg kiggede lidt nærmere på den, var skæv.
Jeg synes at den blinde mands ansigt er blevet rigtig godt. Det er lykkedes mig rigtig godt at få det blinde udtryk frem i hans øjne, og brynene er også blevet rigtig gode.
Sameritaneren har jeg bare rettet himlen til, så den har farve hele vejen hen.
Den rige mand, fik jeg lavet fartstriber på takket været Else, og jeg fik lavet en mørk sky under ham, der hvor han falder igennem skyen.

Project : Dag 16
Idag har jeg afgjort at følgende malerier er færdige, og skal ikke gøres mere ved, og derfor sat autograf på:
 1. Dåben (den store)
 2. Dåben (den lille)
 3. Opstandelsen
 4. Judaskysset
 5. Tornekronen
 6. Getsemane
 7. Vandringen
 8. Vintræet
 9. Byen på Bjerget
Hvilket betyder at jeg mangler at færdiggøre 4 portrætter.

Project : Dag 15
Opstandelsen blev gjort færdig, med englevinge, og jeg fik sat lys striber omkring hånden.
Dåben blev gjort færdig, jeg fik arbejdet mere med næsen, og jeg fik arbejdet med fuglens vinge, så den har fået en lidt bedre facon. Den er til gengæld så blevet lidt for stor i forhold til fuglen, men jeg har bestemt mig for at lade den være som den er nu, og jeg fik arbejdet lidt mere med vandet.
Nåleøjet fik jeg arbejdet lidt med den rige mand, og lavet en klaplem i skyen han kan falde igennem, Jeg er ikke helt sikker på at det holder i det lange løb, så nu har jeg lagt den på tænkebænken lidt.
Sameritaneren fik jeg arbejdet en del med hans ansigts kulør, og nuancer, og hudfarven på hænderne, jeg er dog stadig ikke helt tilfreds, så det skal der arbejdets mere på. Jeg fik også arbejdet på vandet i krukken, samt givet lidt skyggevirkning på de træ mænd i baggrunden. Mangler stadig noget oppe omkring træet, men kan ikke helt bestemme mig for hvad jeg skal gøre ved det.

Project : Dag 14
Idag har jeg arbejdet på Kristus portrættet, jeg har gjort ham lysere i hovedet, og arbejdet med at gøre hans hår nærmest gulligt, sådan at skriftstedet passer bedre til portrættet.

Project : Dag 13
Idag har jeg fået lagt skriftstederne ind, som jeg har malet billederne ud fra, og det fik mig til at indse at der var nogle småjusteringer jeg skal have lavet på tre af billederne. Det gælder "opstandelsen" hvor det faktisk er Englen der vælter stenen væk, så planen er at billedet skal ses indefra, hvor man ser to hænder der åbner for stenen, og stenen skal så rettes lidt på så den kommer bag klippen istedet for foran. Ligeledes skal jeg have arbejdet lidt med lyset der skinner fra englen. Det andet billede er billedet af Kristus. Jeg har valgt skrifstedet 'jeg er verdens lys' til Ham, og jeg har bestemt mig for at lave en mere lysende flade omkring ham, der symboliserer at Han er lyset. Jeg vil også arbejde med at få hans hår til at gløde lidt mere af lys, og hans øjne og hud når jeg kommer så langt. Det tredie billede er 'Judas kysset', hvor jeg efter lidt reflektion har bestemt mig for at der skal mere farve på Judas' læber, samt en effekt på Jesu pande. Samtidigt vil jeg gerne have lagt en tåre ned af kinden på Kristus, samt noget effekt med den. Og i forgrunden i det ene hjørne vil jeg forsøge om jeg kan lave en skygge, hvor man nærmest ser Judas hænge i træet, da han senere får dårlig samvittighed, måske skulle jeg istedet sætte en tåre på Judas Kind.

Project : Dag 12
Idag har jeg arbejdet med to portrætter nemlig den blinde mand og Jesus. Stilmæssigt er baggrunden på dem begge lignende vintræet. Det synes jeg er gået ret godt. Jeg mangler stadig en del finpudsning på begge portrætterne men de store linier er lagt.
Billedet af den blinde mand er blevet lidt anderledes end skitsen, men det er faktisk blevet ret godt. Jeg mangler at få detaljerne omkring især det venstre øje på den blinde mand på plads. Jeg overvejer dog også om jeg skulle lade huen/kappen sænkes for Jesu hovede så man kan se hans hår måske, men jeg er bange for at det måske ødelægger det fede udtryk som billedet har nu, så jeg tror at jeg lar være. Jeg mangler også nogle findetaljer så som konturer.
På portrættet af Jesus var jeg lidt i vilredne med hvordan det skulle være. Det var egentligt meningen at jeg ville lave stormen først, men jeg synes ikke at det fungerede. Jeg ved ikke om jeg skal vælge et helt andet motiv, eller om jeg blot skal udelade det helt, for at have 12 portrætter i alt inkl. det af Jesus. Det vil jeg tænke lidt mere over. Poretrættet af Jesus var ret specielt da jeg allerede tidligere havde arbejdet på Jesus på et andet lærrede, hvor jeg ikke var tilfreds og derfor valgte at lægge det helt til side, og lave det til sidst. Nu ved jeg ikke helt om jeg bare vil male dette helt over med hvid grunding og starte forfra med endnu et billede, det bliver da det sidste, eller om jeg blot vil gemme det til en anden god gang.
I alle fald gik jeg igen igang med Jesus, på et friskt lærrede, og jeg begyndte egentligt med at tegne ansigts faconen midt i billedet, og så legede jeg mig egentligt frem til hans ansigt. Da jeg kom til håret blev det blåt. Jeg tænkte lidt over om det nu kunne gå an, men som jeg gik igang med hans skæg synes jeg egentligt han lignede et af de her portrætter af spanske opdagelses rejsende fra 1400 tallet, og det var jo ikke meningen. Da jeg så puttede den gule farve i hans hårspidser, så kom den helt perfekte effekt frem, og billedet begyndte atter at tage form som Jesus. Jeg lavede baggrunden til sidst i modsætning til alle de andre portrætter hvor jeg har startet med fladerne helt konsekvent, men det har måske i virkeligheden fastlåst udtrykket lidt især i de tidligste malerier. Men man lærer så længe man lever :)
Jeg mangler stadig en del finpudsning af hans ansigt samt hans hvide beklædning, og så er der noget ved halsen, men jeg er kommet langt, og kan rigtig godt lide udtrykket i billedet.

Project : Dag 11
Idag har jeg justeret næsen på Jesus på den store med dåben, og jeg har arbejdet med duen. Forlænget vingen og gjort den mindre kraftig. Så har jeg ændret farven på det ene af bjergene. Det giver en fed effekt. Næste gang skal jeg have arbejdet lidt mere med vandet, og have piftet det lidt mere op. Sameritaneren har nu maling på hele lærredet og det, jeg mangler nu er små detaljer.Den begynder at se rigtig flot ud. Den rige mand på nåleøjet mangler også bare lidt finpudsning nu.
Vi havde idag Kirsten som vikar, og hun fortalte at det også var vigtigt at jeg fik kigget på noget teori omkring andre malere der havde portrætteret Kristus, og hun gav mig to malere at arbejde med. Disse var Joakim Skovgård, der har udsmykket VIborg domkirke, samt Arne Hansen Sørensen, der har udsmykket Fonnesbech kirken. Dem vil jeg kigge lidt mere på, når jeg har mine billeder færdige, og skal have finpudset projectet.

Project : Dag 10
Idag fik jeg malet vintræet. Det er efter min mening det flotteste maleri indtil nu. Jeg er utrolig glad for de farver og det udtryk jeg har fået med i billedet. Det er meget grove træk jeg har malet i, og ikke så detaljeret men farverne udtrykker det de skal udtrykke. Det er det første af malerierne som jeg er 100% tilfreds med fra dag 1.
Det er meningen at der skal være forskellige stilarter i portrættet men indtil nu har det været svært for mig at slippe det naturalistiske præg som jeg altid har været vant til at arbejde med. Når jeg kommer til at arbejde med sameritaneren igen skal det også stå ud og være noget helt særligt. Det begyndte lidt med vandringen på vandet, hvor jeg pludselig fik fornemmelsen af at vandet med lidt grønligt skær blev mere friskt og gav billedet lidt mere glød.
Jeg fik også idag malet nåleøjet, eller det meste af det. Jeg mangler lige at male nålen sølvfarvet samt at male den rige mand foran himlens port. Jeg har rbugt nogle anderledes farver end normalt og jeg synes faktisk at det giver billedet ikke blot liv men også en vis portion humor, især fordi jeg har malet det sådan at kamelen rent faktisk HAR fået hovedet igennem nåleøjet. (Dog ikke hele kroppen hehe) Man kan stadig se blyantsstregen gennem malingen. Det vil jeg arbejde på at få ændret til næste gang. Jeg overvejer om jeg kan evt. male himlens port med guld farve, men det kræver at jeg kommer ned i billedkunst med billedet for at finpudse. Men det er nu nok også mn plan til torsdag.
Jeg synes det er svært at få et tykt nok lag maling på men det vil jeg tænke lidt over.

Project : Dag 9
Jeg har arbejdet lidt på vandringen på vandet. Kappen er blevet todelt, og den er gul og hvid. Så har jeg arbejdet lidt på nuanceringen på benet og jeg har fået malet detaljer på hans fod, altså tæer og negle. Jeg har bestemt mig for at selvom lærredet få steder skinner igennem på havet, at jeg vil lade det være som det er, fordi farvenuancen i havet på nuværende er helt perfekt. Jeg går idag igang med sameriataneren, som jeg har fået lagt nogle grundfarver på. Den bliver rigtig flot.

Project : Dag 8
Idag har jeg lavet nogle rettelser på de to store malerier. Jesu ansigt har fået en meget bedre glød. Jeg har rettet duen til, så dens vinge har en bedre hældning. Jeg har også lavet en bedre nuancering på bjergene samt hans skæg/hårvækst. For opstandelsens vedkommende, har jeg arbejdet lidt på hans hånd, og forsøgt at lave en bedre skygge virkning, samt arbejdet lidt med hans negle. Så har jeg lavet nogle flere lys detaljer på 'lyset' dvs. på bjergene omkring det. Synes det har piftet den noget op. Så har jeg arbejdet med Getsemane, hvor jeg har ændret en del. Her har jeg rettet ansigtet, så man kan se mere end blot panden, men nu også næseryggen og noget af øjet og øjenbrynet. Så har jeg placeret hånden helt nede i hjørnet foran stenen. Det pynter betydeligt. Nu kan man faktisk se at det er et ansigt uden at man skal gætte sig til det. Jeg overvejer at gemme det lille portræt af dåben. Bare fordi det et eller andet sted kan være sjovt. Så har jeg lavet en lille brainstorm til hvordan det der billede af 'kærlighed' emnet skal se ud. Det ene forslag er en hånd der hjælper med at samle nogle æbler op, og det andet er sameritaneren. Jeg vælger det andet. Jeg har påbegyndt vandringen på vandet. Jeg har valgt at bruge gul og blå som vandfarve, og i en meget grov stil. det ser rigtig flot ud. Jeg mangler stadig at male hans kåbe, og bestemme mig for hvilken farve jeg vil bruge dertil. Jeg har bestemt mig for at for hvert billede skal jeg have det tilsvarende skriftsted med i portfoliet, og en lille forklaring om hvorfor jeg vælger netop det portræt, samt hvilken åndelig / symbolsk betydning lignelserne og hans gerninger samt vore gerninger havde. link til siden med disse detaljer er her

Project : Dag 7:
Jeg har påbegyndt den anden spånplade, og har de store linier klar. Jeg mangler at få nogle flere detaljer og noget mere glød i hudfarven på Jesus. Og nok også i hans hår og skæg. Men det er de små detaljer. Jeg mangler også stadigt at gøre noget mere ved Jesu hånd på det første. Med en lille pensel. Jeg har endnu ikke bestemt mig til hvordan jeg får billedet af næstekærlighed til at se ud, eller om jeg skal tage ligningen om den bamhjertige sameriataner ..

Project : Dag 6:
Idag har jeg fået malet det første af de to store spånplade portrætter, nemlig opstandelsen. Rane forslog at jeg kunne ændre på hans hånd så man kan se såret i det, men det kom på tegningen ikke til at se godt ud, så jeg valgte at lade det stå som jeg har lavet det uden. Det virkede mere naturligt. Det var ellers en god idee. Da jeg gik hjem kom jeg til at tænke på at jeg mangler et meget meget vigtigt portræt i mit project netop et der drejer sig om næstekærlighed. Det vil jeg gå i tænkebox med hvordan jeg kan lave det bedst.

Project : Dag 5:
Jeg har fået grundet to store spånplader som vi købte nede i jem og fix, efter at have været på turné igennem alle byens lærreds forretninger, uden at finde lærred i det rette format. Spånpladerne var helt perfekte i format. Og så kostede de kun 15kr stk.

Project : Dag 4:
Jeg arbejder i kanten af malerierne. Det er der det hele foregår. Man får kun lige antydningen af hvad der foregår. Lige netop nok til at vide hvad det drejer sig om. Titel på project: Kristus et portræt. Stadier: Lidelse 3 stk. Lignelser 3 stk. Begyndelsen og enden 2 stk. Gerninger 4 stk.

Begyndelse og slut Lidelse Gerninger Lignelser Portræt - ansigt - af kristus 1 stk

Opservationer og opdagelser
Det er klart mere besværligt at arbejde med et lille lærred, da det er svært at få plads til det man vil udtrykke. Det er sværere at få blandet farverne nuancerne. Der skal ikke meget til før det virker grotesk.
Med symbolismen ønsker jeg at bevare det på et simpelt plan. Dvs. få elementer, men de står frem, det er det du ser.
Blandingen af farverne foregår på lærredet. Dette giver mere liv og spil farverne imellem. Jeg bruger grundfarverne Rød, Gul, Blå, samt Sort/hvid.
Autografen er på de små lærreder i vejen. Det vil jeg rette til og senere skrive med en lille sort tush eller noget.

Project : Dag 3:
jeg maler 4 Små lærreder med følende motiver: dåben, tornekronen, judas, getsemane.

Project : Dag 2:
Verdens lys - Matt 5:14-16 Hvad er det jeg vil udtrykke? Sagde han: Gjorde han: Gjorde vi:

Project Dag 1:

Brainstorm:
Forskellige måder at lave det samme maleri / portrætter den samme situation / stemning. Mulige "portrætter / temaer": Forslag med spirre:

Forslag med Kristus:
Portrætter fra Kristi liv. Mulige billeder: