Titel: Delerium
Dette billede er et resultat af noget surrealisme på klassen. Det eneste jeg kunne tænke på var 'en pind i øret' og det har jeg så lavet et billede ud fra. Han er endt med at have noget af et delerium trip, med røde øjne, og man kan se hvordan flasken på træet i baggrunden er nærmest smeltet, i ægte surrealistisk stil. Jeg har også fået ørknen med, der jo i øvrigt passer meget godt når man har alkohol abstinenser, da det så er sådan halsen føles. :)


Titel: Damen i træet
Vi skulle lave en ler figur med ordet 'bevægelse' for tankerne. Det jeg automatisk forbandt med bevægelse, var et træ, når det kaster sine grene omkring i vinden, så jeg lavede en hurtig skitse på papir, hvorefter jeg gik igang med leret. Det endte med at figuren kom til at se meget tæt på ud som skitsen, blot uden vinger. Jeg valgte så at lægge hende ned, fordi træets bevægelse gjorde at hun blev lidt skrøbelig, og jeg ville helst ikke have at hun knækkede over. Selv hendes rødder er levende, og så har jeg gjort hende hul, sådan at der er et låg hvor man kan komme hele vejen ned igennem hende, i bedste HC Andersen stil, (Fyrtøjet) Billederne er taget før hun blev brændt, da jeg frygtede at hun ikke klarede brændingen. Det gjorde hun så heldigvis, med kun en enkelt brækket rod. Den limede jeg forsigtigt på, og herefter har jeg malet hende med guld og sølv pulver, og hun har fået fixativ og hårspray herefter, sådan at hun ikke smitter af når man rører ved hende. Sølvfarven er indeni hende, mens guldfarven er udenpå.

Surrealisme:
Surrealisme er/var en kulturel, kunstnerisk og intelektuel bevægelse hvis formål er at befri menneskeheden gennem det ubevidste. Freud hævder at visse sjælelige processer ligger udenfor bevidsthedens kontrol. Disse processer kan ifølge Freud hives frem i lyset vha. psycoanalysen. Psycoanalysen bygger på association. Freuds ideer sætter sig spor i skønlitteraturen i form af "stream of conciousness" f.eks. James Joyce's "Ullysses" i 1916, Guillaume Apollinaire opfinder begrebet Surrealisme i 1917. I 1924 skriver André Breton "Det surrealistiske manifest". Breton har tidligere skrevet "Les Champs Magrétiques" Giorgio de Chiricos "Metafysiske Maleri" og symbolistiske malere er en vigtig inspiration for surrealistiske malere. De bedst kendte billedekunstnere i Surrealismen er Salvador Dali, René Magritte og til Jels' Max Ernst. Dali og Buñiel laver også filmen "un chien andalou" 1929. I Dk er Vilhelm Freddie den vigtigste representant for Surrealismen.

Surrealistisk maleri: